Referenties

Klanten

Koppert Cress

Begin 2018 heb ik in 10 weken tijd een SCRUM team neergezet op de R&D afdeling. De tevredenheid steeg van een vijf naar ruim een zeven. Brenda van den Berg (manager R&D team) vertelt over mij: “Bedankt Toon voor het delen van je kennis, goede tips en enthousiasme. Wij denken al in sprints!” Wil je het hele artikel lezen over de opracht? Klik dan hier.

Link-It en Saman Groep

Bij Link-It is de opdracht om de Lean methodiek binnen het bedrijf kenbaar te maken en om specifiek de service afdeling te verbeteren, zodat zij hun SLA (service level agreement) behalen. Bij Saman Groep ben ik gestart met het maken van een digitaal offertetraject in samenwerking met Paul van de Wouw (verkoper zonnepanelen). Ondertussen heb ik ook ERP verbeteringen doorgevoerd en een klanttevredenheidsonderzoek gedaan. Momenteel zit ik in 2020 in een migratieadvies voor de gehele IT afdeling.

Eelerwoude 

Binnen dit bedrijf heb ik al mijn talenten in mogen en kunnen zetten. In 2019 zijn we begonnen met een tevredenheidsonderzoek op het gebied van IT. Op bepaalde onderwerpen scoorde het bedrijf een 4. Daarnaast kampte ze ook nog met onnodig hoge IT kosten. Per medio 2019 heb ik daar en de IT infra opnieuw gezet tezamen met een nieuwe IT omgeving. Resultaat in 2020: Tevredenheid naar een 7,5 en gehalveerd in IT kosten. Daarnaast nog tig van voordelen waaronder: Realtime inzicht in productiviteit / OHW / Werkvoorraad middels PowerBI. Automatisch proces inscannen van dossiers, automatisering van marketingsinstrumenten, en nog veel meer….

Zoals je kunt lezen zijn de mogelijkheden uiteenlopend, wilt u meer over mij weten en over de mogelijkheden, lees gerust verder of neem contact met me op!

Zuivelhoeve / Dessertmeesters

Per juli 2020 ben ik begonnen bij de Zuivelhoeve en Dessermeesters. Een prachtig productiebedrijf met een enorme groei. Deze groei bezorgt de organisatie enkele pijntjes. Die pijntjes zie ik als kans. Ik ben momenteel bezig om een inventarisatie te maken over de IT afdeling en alle processen die daar rondom georganiseerd zijn. Het is vervolgens aan de klant om te beslissen om verder met mij deze zaken ook op te pakken.

Ruime ervaringen met verbeteren en implementeren

Consultancy is niet nieuw voor me. Voordat ik dit bedrijf startte, had ik een adviserende rol binnen één bedrijf. Ik was verbetercoördinator bij Hoppenbrouwers Techniek. In deze functie stuurde ik een team aan van vijftien medewerkers die zowel met verbeteren bezig waren, als met ERP systemen, Business Intelligence en IT. Met dit team realiseerde we meer dan 50 verbeterprojecten per jaar met een besparing van zo een €500.000,-. Naast verbeterprojecten heb ik zeven bedrijven geïntegreerd d.m.v. overnames. Hierin heb ik zowel de processen samengevoegd in één ERP systeem, als nieuwe teams gecreëerd.

In mijn functie was ik ook lid van diverse netwerkclubs. Op deze manier nam ik een kijkje in de keuken van meerdere bedrijven. Enkele voorbeelden van bedrijven waarmee ik kennis heb uitgewisseld zijn: De Efteling, ASML, Fujifilm, Elizabeth-TweeSteden Ziekenhuis, Saint-Gobain Isover, Intersnack, en nog veel meer… Uiteindelijk heb ik besloten om van kennisdelen mijn beroep te maken.

Er zijn enkele “artikelen” over mij gepubliceerd, waaronder:

Medewerkers op de eerste plaats!

Geschreven door Martijn Raaijmakers, consultant, coach, spreker en schrijver bij NieuwsteOrganiseren.nl

“De medewerkers van Hoppenbrouwers Techniek staan op nummer één. Dat is nogal een statement voor een bedrijf met ruim zeshonderd medewerkers in dienst. Tevreden medewerkers zorgen namelijk voor tevreden klanten is hun filosofie. Een mooie reden om af te reizen naar Udenhout voor een gesprek met Toon Vereecken (1988), Hoofd Verbeteren & Vernieuwen.” Lees het hele artikel hier…

Arpa Learn to Flow evenement

Geschreven door Jacqueline Renders – van der Ven, communicatieadviseur bij Arpa Lean Instituut

“Vereecken legt in de workshop uit dat coachend leiderschap vooral betekent dat je erbuiten moet gaan staan. Ga het inhoudelijk niet zelf doen, maar focus op de structuur. Schrijf vervolgens met het team het ultieme droomdoel op waar je naar toe wilt werken. En heel belangrijk: meet achteraf hoe tevreden de medewerkers zelf zijn over de verbeteringen.” Lees hier het artikel…

Structureel onderhoud bij Van Dam Bodegraven

Geschreven door Marc Adriaans, consultant Planlogic

“Mensen zijn het belangrijkste element bij de implementatie. Voor de implementatie is een stagiair Technische Bedrijfskunde van de Hogeschool van Utrecht aangetrokken, genaamd Toon Vereecken. Hij heeft zich aan de hand van de handleidingen en ondersteuning vanuit PlanLogic, PlannExpert zelfstandig eigen gemaakt. Hierna zijn alle basisgegevens ingevuld en heeft de stagiair les gegeven in PlannExpert aan de Technische Dienst. De begeleiding duurde ongeveer anderhalve maand, één à twee uur per dag..” Lees hier het artikel…

Ben jij op zoek naar een consultant in Noord-Brabant?

Ben jij op zoek naar consultant in Noord-Brabant Of in één van de omliggende provincies? Neem gerust contact op. Ik kom graag langs.

Consultant in Noord-Brabant

 

Call Now Button