IT Consultant

Heb je het idee dat jouw huidige IT-leverancier niet met de juiste oplossingen komt? Lijken de kosten voor je IT-omgeving of voor Office 365 te hoog? Als IT consultant kan ik hierin het juiste advies geven en de begeleiding van de implementatie op me nemen.

Gratis kennismaking voor een IT scan?

Eelerwoude als voorbeeld

Henk Scheven, directeur van Eelerwoude, belde mij begin 2019 op. Hij was niet tevreden over de huidige manier van werken en de kosten aan de IT-omgeving. Dit was de start van een mooie samenwerking. Uit het eerste medewerkerstevredenheidsonderzoek
kwam een gemiddelde score van 5 op 10. Niet bepaald hoog! De resultaten die nu behaald zijn staan hieronder. Wil je meer weten over deze case?

€ bespaard

MTO

KTO

IT Consultancy in het kort

Wat doe ik als IT Consultant?

Ik scan de gehele onderneming. Ik bekijk de technische kant, maar vooral ook de menselijke kant. Kunnen jouw medewerkers goed met alle systemen werken? Zijn ze tevreden over de ict voorzieningen en service?

Onderzoek

Een vragenlijst rondsturen is in mijn ogen essentieel om een goed beeld te krijgen van wat mensen vinden van de omgeving. Hieruit haal ik de belangrijkste gegevens. Ik ga dan pas technisch kijken wat er mogelijk is om aan de behoeftes te voldoen.

Implementeren

Grote implementaties mislukken bijna altijd. Niet bij Toon Consultancy! Als ik kijk naar alle transities die ik gedaan heb komen klanten er altijd beter uit. Er wordt 9 van de 10 keer bespaard en 10 van de 10 keer worden medewerkers er meer tevreden over binnen een jaar. Hoe kan dit toch? 

Het geheim van een goed implementatie

Mijn persoonlijke benadering zorgt voor een goed resultaat bij de implementatie. Verder ben ik ook geen echte IT-er. Ik heb er alleen heel veel ervaring mee. Ik ben meer een business consultant en pak dit soort projecten ook zo aan. Waarom gaat het vaak mis bij implementaties? Omdat een pure techneut vaak niet snapt wat de business inhoudt. En omdat jij als klant de business moeilijk kan vertalen richting de techneut. Ik snap beide partijen, maar kijk vooral naar de business. IT moet de ondersteuning zijn. En IT moet als water uit de kraan zijn. Kortom het moet gewoon altijd werken!

Nazorg is erg belangrijk

Als een implementatie klaar is meet ik de tevredenheid opnieuw. Daaruit komen altijd nog punten die niet helemaal lekker werken. Door juist hier aandacht aan te besteden en alle kleine punten op te lossen verbeter je pas echt. Je medewerkers zullen de verandering gaan omarmen en zien dat er daadwerkelijk zaken verbeteren. Hierdoor wordt veranderen leuk en stijgt de algehele tevredenheid en efficiëntie. 

Samenwerken is de sleutel tot succes

Samenwerken is de sleutel tot succes

Als het gaat om echte IT kennis dan heb ik een echte partner aan boord Link-it uit den Bosch is een bedrijf waar ik graag mee samenwerken. Zij hebben dezelfde filosofie en overtuigingen als mij. Het is een jonge club mensen Die erg enthousiast zijn en vooral veel kennis op het gebied van IT hebben. Als het voor mij erg technisch wordt schakel ik hun in. Ook verkoop ik geen IT, ik adviseer en implementeer. Dat is mijn kracht. Maar door met deze partner samen te werken combineer ik de kracht van techniek met een geslaagde implementatie!

Kennis en Ervaring

ik heb zelf zes jaar bij Hoppenbrouwers Techniek gewerkt. Ik was hoofd verbeteren, vernieuwen & ICT. Ik stuurde daar een team een van 15 medewerkers die dag in dag uit bezig waren met IT, business intelligence en verbeteren van processen. Tevens heb ik bij Hoppenbrouwers 6 bedrijfsovernames begeleid. Op procesgebied was ik hier volledig voor verantwoordelijk. Van alle proces in ons systeem krijgen tot het boutje wat in het magazijn lag. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik alle kennis en ervaring heb om dit bij jouw bedrijf toe te passen. 

 

consultant

Laten we samen jouw IT verbeteren!

Nieuwsgierig geworden wat ik voor jou kan betekenen?

Call Now Button